quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

LAATSTE INSCHRIJFMOGELIJKHEID DAG VAN HET TOPADVIES

Over een paar dagen vindt in Leusden de Dag van het Topadvies plaats, een intermediaire praktijkdag, puur gericht op adviseurs. Met intermediaire topsprekers en sparringssessies met collega-adviseurs over relevante zaken als commercialiteit en compliance, postiionering, jpersoneelsbeleid, nieuwe juridische spelregels. Dit, en veel meer, zijn de ingrediënten van de derde Dag van het Topadvies die VVP organiseert op 21 juni a..s. 


16 juni 2017

De Dag van het Topadvies is een kennis-, netwerk- en inspiratie-event, speciaal voor financieel adviseurs. De vorige twee edities werden door adviseurs gewaardeerd met een 9. Met deze derde editie wil VVP adviseurs opnieuw een spectaculair event bieden van het hoogste praktijkniveau.  Met adviseur Bertjan Scheepbouwer (directeur Lukassen & Boer). Het motto van Pippi Langkous - "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan" - is hem op het lijf geschreven. Een must go voor iedere adviseur die van medewerkers mede-ondernemers wil maken in deze nieuwe financiële wereld. Het slotakkoord is van Piet Mars, oprichter van het bijzondere bedrijf AFAS en een ondernemer met een groot hart. "Wat betekent jouw bedrijf voor de maatschappij? En wat is je meerwaarde voor je medewerkers en klanten? Denk daar eerst goed over na. Ga dan morgen één procent anders doen. Probeer de bakens te verzetten en start met hele simpele dingen. Afspraak is afspraak. Hoe kun je je klanten en medewerkers verrassen? Hoe deel je je succes? Laat je maatschappelijke meerwaarde je leidraad zijn.”
En met zes praktijkgerichte dialoogsessies met intermediaire vakexperts.

 

WORKSHOP COMPLIANCE

"Bevrijd jezelf uit het woud van regels. Silva Janssen (Oostdam & Partners) laat in haar workshop zien hoe dit moet. Zij biedt een overzicht van de regels voor advieskantoren plus een nieuwe aanpak hoe je hiermee om kan gaan en laat zien dat je veel meer bereikt als je je goed afstemt op wat je klant vindt in plaats van de wat de regels voorschrijven.

 

WORKSHOP JURIDISCH

"De wereld verandert snel. Daarmee ook de spelregels die gelden voor uw vak. En de risico's waar u uw klanten over adviseert. Wilt u weten wat dat betekent voor uw adviespraktijk?" Advocaat Robin van Beem van Polis Advocaten geeft antwoord.

 

WORKSHOP KANSEN PAKKEN

"De veranderingen in de sector bieden kansen, maar dan moet je wel in beweging komen. Oude gewoontes en wetmatigheden loslaten en je volledig richten op meerwaarde voor klanten. Dat is een zoektocht die tijd kost naast je dagelijkse werk en door een aantal voorspelbare fases gaat." Björn Bierhaalder (MCH Consultancy) bespreekt de kansen voor adviseurs en de bewegingen die nodig zijn om deze te benutten.

 

WORKSHOP BETEKENIS

"Als je als adviseur relevant wilt blijven voor je klant, zul je (blijvend) van betekenis willen zijn. In deze workshop gaan we niet alleen in dialoog over betekenis, maar leer je ook op een leuke manier hoe je potentiële klanten kunt overtuigen waarom ze voor jou moeten kiezen." Jelle Bartels (Next Step Factory) geeft een workshop met als motto: refresh your business.

 

WORKSHOP CULTUUR

Cultuurverbetering van advieskantoren. Ervaringsdeskundige Jack Vos (Luyten Adviesgroep) laat zien hoe je van medewerkers betrokken mede-ondernemers maakt die niet het eigen belang maar het belang van het kantoor voor ogen hebben.

 

WORKSHOP POSITIONERING

Welke rol kies je als adviseur en wat zijn de kritische succesfactoren? Kennis is het toverwoord. Niet de kennis die op de digitale straat ligt, maar de kennis die de adviseur tot een autoriteit maakt bij een specifieke doelgroep. Een van de mogelijkheden voor een nieuwe positionering is die van risicomanager. Adviseur Bob Klijn, algemeen directeur van Herenvest, zet de kritische factoren op een rij.

 

Deze derde Dag van het Topadvies vindt plaats op 21 juni in het DaVinci Theater in Leusden. Ontvangst 12,30 uur. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door AFAS, Allianz, Legal & General/Scildon en Nedasco. Deelnamekosten bedragen € 75,- exclusief BTW per persoon voor abonees van VVP. Niet-abonnees betalen € 125,- exclusief BTW. Mis deze mooie adviesdag niet! Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheid, klik HIER.

reacties

Er zijn nog geen reacties...

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...