quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

REAAL SNIJDT IN VOLMACHTBELONING

Reaal verlaagt de tekencommissie bij volmachten met 1 procent en gaat afslagen hanteren als bepaalde kwaliteitscriteria niet worden gehaald.


12 juni 2017

Vrijdag heeft Reaal tijdens een webinar de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en het concept van het nieuwe beloningsmodel gepresenteerd.
Reaal zet het mes in de volmachtvergoeding. De tekencommissie wordt bij het tekenen van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst direct met 1 procent verlaagd. Maar,  zegt Reaal, dit is nog maar het begin want we gaan de tekencommissie verder verlagen omdat er in het provinciale kanaal forse efficiëncyslagen zijn gemaakt waardoor ook kostenreductie in het volmachtkanaal noodzakelijk is. Wat de kosten in het provinciale kanaal zijn, is niet helder gemaakt.

Opvallend is dat Reaal een forse afslag op de tekencommissie gaat toepassen wanneer bepaalde kwaliteitscriteria niet worden gehaald. Die afslag kan 5 tot 10 procent belopen.
Waardecreatie wordt beloond met een opslag van 1 procent.

Reaal: "Wij beoordelen dit onderdeel per onderwerp waarvan u kunt aantonen dat u daadwerkelijk (toegevoegde) waarde hebt gecreëerd voor de klant, het intermediair of de verzekeraar. Indien u ervan overtuigd bent dat u waarde creëert in de keten dient u een verzoek in tot extra beloning van 1 procent met daarbij een onderbouwing van uw uitgevoerde plan en welke waarde u heeft gecreëerd. Uiteraard vinden wij het wenselijk dat een Gevolmachtigde ons al vanaf de beginfase betrekt bij goede ideeën en plannen. Na het verzoek zullen wij deze behandelen en al dan niet toewijzen. Dit gebeurt door middel van een waarde commissie die bestaat uit Reaal mensen en gevolmachtigden. Ook publiceren wij die zaken waarbij de extra tekencommissie is toegekend."

reacties

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

Eindelijk "erkenning" voor het feit dat het provinciaal intermediair al behoorlijk wat jaren vrijwel de volledige administratie van een aanbieder voor zijn(!) rekening neemt.

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

Als kwaliteit bij Reaal zo hoog in het vaandel staat kunnen ze ook eens reflecteren.....Hun eigen handelen is vaak diep en diep triest !. Administratief gaat er veel fout, zo veel dat ik juist blij ben dat ik deze sores bij mijn (volmacht) service provider neer heb kunnen leggen....

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

  Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

  "De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 • KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

  Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 • CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

  Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 • REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

  De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer. 

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

Meer nieuws...