quote

"Ik vind dat het hele BKR op de schop moet" Jeffrey Leichel (Stichting Odin) op VVP Online

stelling

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

nieuws

REAAL SNIJDT IN VOLMACHTBELONING

Reaal verlaagt de tekencommissie bij volmachten met 1 procent en gaat afslagen hanteren als bepaalde kwaliteitscriteria niet worden gehaald.


12 juni 2017

Vrijdag heeft Reaal tijdens een webinar de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en het concept van het nieuwe beloningsmodel gepresenteerd.
Reaal zet het mes in de volmachtvergoeding. De tekencommissie wordt bij het tekenen van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst direct met 1 procent verlaagd. Maar,  zegt Reaal, dit is nog maar het begin want we gaan de tekencommissie verder verlagen omdat er in het provinciale kanaal forse efficiëncyslagen zijn gemaakt waardoor ook kostenreductie in het volmachtkanaal noodzakelijk is. Wat de kosten in het provinciale kanaal zijn, is niet helder gemaakt.

Opvallend is dat Reaal een forse afslag op de tekencommissie gaat toepassen wanneer bepaalde kwaliteitscriteria niet worden gehaald. Die afslag kan 5 tot 10 procent belopen.
Waardecreatie wordt beloond met een opslag van 1 procent.

Reaal: "Wij beoordelen dit onderdeel per onderwerp waarvan u kunt aantonen dat u daadwerkelijk (toegevoegde) waarde hebt gecreëerd voor de klant, het intermediair of de verzekeraar. Indien u ervan overtuigd bent dat u waarde creëert in de keten dient u een verzoek in tot extra beloning van 1 procent met daarbij een onderbouwing van uw uitgevoerde plan en welke waarde u heeft gecreëerd. Uiteraard vinden wij het wenselijk dat een Gevolmachtigde ons al vanaf de beginfase betrekt bij goede ideeën en plannen. Na het verzoek zullen wij deze behandelen en al dan niet toewijzen. Dit gebeurt door middel van een waarde commissie die bestaat uit Reaal mensen en gevolmachtigden. Ook publiceren wij die zaken waarbij de extra tekencommissie is toegekend."

reacties

Berend Tooms / Assurantiehuis Adviesgroep

Eindelijk "erkenning" voor het feit dat het provinciaal intermediair al behoorlijk wat jaren vrijwel de volledige administratie van een aanbieder voor zijn(!) rekening neemt.

Mark van den Broek / EFeM verzekeringen

Als kwaliteit bij Reaal zo hoog in het vaandel staat kunnen ze ook eens reflecteren.....Hun eigen handelen is vaak diep en diep triest !. Administratief gaat er veel fout, zo veel dat ik juist blij ben dat ik deze sores bij mijn (volmacht) service provider neer heb kunnen leggen....

reactie toevoegen

 
UW NAAM EN BEDRIJFSNAAM BIJ UW REACTIE
Als vakblad kiezen wij ervoor om de dialoog met open vizier aan te gaan en met respect voor iedereen die aan deze dialoog wil meedoen. In dit kader wordt bij een reactie je naam en bedrijfsnaam vermeld.
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.

overig nieuws

 • ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

  Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

 • VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

  Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

 • VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

  De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

 • SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

  Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

 • "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

  Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

 • SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

  Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

 • NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (5 reacties)

  “Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

 • ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

  Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 • CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

  Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 • PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

  Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

Meer nieuws...