"Ik vind dat het hele BKR op de schop moet" Jeffrey Leichel (Stichting Odin) op VVP Online

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

VVP

Met ingang van 2016 is VVP een praktisch inspiratiemagazine met een nieuwe uitstraling en boordevol onafhankelijke informatie puur gericht op het adviesvak. De nieuwe praktijkgerichte en inspirerende VVP verschijnt tien keer per jaar en bevat tal van inzichten en tips van ondernemers van binnen en buiten de adviessector en volop ruimte voor echte inspirators. Centraal in ieder nummer staat het kenniskatern 'Ken je vak!', met onder meer de vertaling van relevante Kifid-uitspraken naar de dagelijkse adviespraktijk en de rubriek Permanent Actueel. De redactie volgt een jaar lang een aantal ervaren adviseurs die hun successen, valkuilen en dilemma’s met u delen. Verder bieden we portretten van lokale advieshelden, stellen we gerichte ondernemersvragen aan topadviseurs, bieden we inzicht in de concrete kantoorvisie van succesvolle ondernemers en gaan we in op de mogelijkheden van social media, de trending topics en innovaties waar u in uw ondernemerspraktijk baat bij kan hebben. Het VVP Ondernemerspanel, dat sinds 2015 actief is, bestaat uit een aantal vakexperts die hun kennis delen en met u de diepte ingaan over uw eigen ondernemersvraagstukken.

Daarnaast verschijnen er themakaternen gericht op het ondernemerschap en de adviespraktijk. Naast de reguliere uitgaven brengen we bovendien een aantal ondernemersgerichte specials uit.

Wanneer ook u VVP wilt ontvangen dan kunt u zich via aanmeldingsformulier inschrijven voor een abonnement. Voor het assurantieintermediair geldt een sterk gereduceerd abonnementstarief.
Financieel intermediair dat beschikt over een Wft-vergunning komt in aanmerking voor een ATP-abonnement. Het ATP-tarief bedraagt € 51,- exclusief BTW. De normale abonnementsprijs van VVP bedraagt € 158,- exclusief BTW.

Klik hier voor meer informatie over het VVP abonnement

Colofon:
VVP,  Kennis en inspiratie voor financieel adviseurs

Uitgegeven door:
Nijgh Periodieken B.V.
Rijswijkseweg 60 (13e etage), 2516 EH DEN HAAG
Postbus 19949, 2500 CX DEN HAAG
Tel 088-2629100
www.nijgh.nl (menuoptie klantenservice)

Uitgever: Rik Stuivenberg

Formule: Kennis- en inspiratiemagazine specifiek gericht op onafhankelijke financieel adviseurs.
VVP heeft als missie ‘adviseurs helpen adviseren’. Wij geloven in het toenemend maatschappelijk belang van onafhankelijk advies in Nederland.
Internet: www.vvponline.nl
E-mail: vvp@nijgh.nl

Twitter: www.twitter.com/vvpvandaag

Mobiel: www.vvponline.mobi

Hoofdredacteur: Willem Vreeswijk (088-6440625)

Redacteuren: Lennart Kik (088-6440624)
Toon Berendsen (088-6440622)

Persberichten: persbericht@vvponline.nl

Vaste medewerkers

Advertentieverkoop: Arjan Cornelisse (088-6440623)
e-mail: adv.vvp@nijgh.nl

Traffic: Carola Sjoukes (088-6440631)

Abonnementenservice: 088-2266616 (9.00u-17.00u)

e-mail:abonnement@mijntijdschrift.com

Marketing: (088-6440629)

Abonnementsprijs binnenland: € 158,-*

ATP abonnement: € 51,-*

Abonnementsprijs België: € 158,-

Los nummer: € 8,75*

www.vvponline.nl/abonneren

* prijzen zijn exclusief BTW

• ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

• VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

• VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

• SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

• "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

• SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (5 reacties)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.