Een eigen huis

Willem Vreeswijk 2018

Een eigen koopwoning is een geweldig bezit, maar brengt ook financiele risico’s met zich mee. Je hebt niet altijd de wind in je rug namelijk. Nog te vaak wordt het belang van overlijdensrisicodekking en hypotheekbescherming onderschat! Gevolg: bij overlijden, ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid komen mensen in financiële woonnood. Terwijl dit relatief eenvoudig en betaalbaar te voorkomen was geweest.

Breuer & Intraval onderzocht een paar jaar geleden in opdracht van de gemeente Rotterdam de oorzaken van dak- en thuisloosheid in de Maasstad. Het onderzoeksrapport leest onder meer: “Uit veel interviews komt naar voren dat een gebeurtenis met grote impact op het leven van mensen de aanleiding is geweest voor hun dak-of thuisloosheid. Genoemd worden met name scheiding of een conflict thuis, baanverlies, gezondheidsproblemen, of het overlijden van een belangrijk persoon.” Zo heftig kan het dus zijn! Sterker, groei van het aantal economisch daklozen is volgens het CBS mede verantwoordelijk voor de verdubbeling van het aantal daklozen in ons land. En het perspectief voor daklozen in deze coronatijden is slechter dan ooit.

Uiteraard is een belangrijke oorzaak de woningnood in Nederland. Er zijn simpelweg te weinig woningen beschikbaar in het goedkope segment. Veel mensen hebben daarom gedwongen hun huurhuis moeten verlaten. Zou het niet mooi zijn om vanuit de verzekeringssector een betaalbaar huurbeschermingsproduct in de markt te zetten voor huurders die na een calamiteit in zwaar weer terecht komen? Mensen die een huis kopen of hebben gekocht, kunnen wel noodzakelijke en betaalbare beschermingsproducten kopen. In alle tijden is het van cruciaal belang dat een adviseur hierop wijst. Het behoeft geen betoog dat dit in deze coronatijden nog nadrukkelijker geldt.

Deze special Verzekerd van je huis! wil adviseurs inspireren ORV en hypotheekbescherming nog hoger op de agenda te zetten en/of te houden. Deze special, mede mogelijk gemaakt door Allianz, BNP Paribas Cardif, Callas Credit Life, Dazure, De Hoop, Scildon en TAF, biedt praktijkinformatie, tools en tips, die nodig zijn om het adviesgesprek aan te gaan en de nazorg goed te regelen. Uiteraard komen ook marktontwikkelingen aan bod. Is de prijsbodem bij ORV bereikt? Wat doet corona met hypotheekbescherming? En welke trends onderscheiden adviseurs?

Lees het in deze bewaareditie.

Reactie toevoegen