Alicia Insurance wil onderverzekering freelancers ook buiten Nederland aanpakken

Marijn Moerman 2020

De Rotterdamse insurtech Alicia Insurance, gespecialiseerd in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor freelancers, wil onderverzekering ook buiten Nederland gaan aanpakken.

De insurtech zag het aantal verzekerden in zes maanden toenemen van 2000 naar 40.000 en groeit van 5 naar 20 medewerkers. In lijn met haar missie om onderverzekering van freelancers op te lossen werd onlangs het partnership met Temper uitgebreid met de eerste collectieve AOV voor freelancers. Alicia heeft de ambitie om het succes uit te breiden naar het buitenland.

Europa telt zo'n 33 miljoen freelancers en dit aantal groeit snel met zo'n 9 procent per jaar. Momenteel overweegt 1 op de 6 werknemers serieus om freelancer te worden. Deze trend brengt ook een groeiend maatschappelijk probleem met zich mee. Veel zelfstandigen werken momenteel onder- of zelfs onverzekerd doordat het vinden en het afsluiten van een passende verzekering een complex proces is of omdat ze het simpelweg te duur vinden.

Alicia gelooft dat deze groeiende protection gap opgelost kan worden door goede en passende verzekeringen te ontwikkelen voor alle freelancers.  Het portfolio bestaat uit een beroepsaansprakelijkheids-, bedrijfsaansprakelijkheids-, een ongevallen-, cyber-, aov-, rechtsbijstand-, (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid en reisverzekering voor zelfstandigen.

Alicia biedt inmiddels drie verschillende volledig embedded verzekeringsoplossingen voor freelancers: een usage based model (per minuut), een subscription model en een collectieve verzekering. De plug & play branded tech-oplossing kan door de geavanceerde API binnen een dag worden geïmplementeerd.

“Met Alicia willen we iets vereenvoudigen dat ingewikkeld was”, zegt Marijn Moerman, Co-founder & CEO bij Alicia. “Embedded insurance helpt om flexibel, zelfstandig werk op een duurzame en verantwoorde manier in te richten in de huidige samenleving. Vanuit onze specialisatie ontwikkelen we specifieke verzekeringsproducten voor zelfstandigen en maken we het hen zo makkelijk mogelijk om deze af te nemen, zodat iedere freelancer de mogelijkheid krijgt om verzekerd aan de slag te gaan. Zo kan iedere zelfstandige profiteren van de veiligheid en duidelijkheid van een goede verzekering en lossen we de protection gap op die is ontstaan door de groei van de zelfstandige markt en het ontbreken van passende voorzieningen.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Alicia Insurance wint NVGA AM Innovatieprijs 2022

Alicia Insurance wint NVGA AM Innovatieprijs 2022

Alicia Insurance heeft voor haar innovatie ‘Embedded Insurance voor freelancers’ de NVGA AM Innovatieprijs 2022 gewonnen. Dit maakte jurylid Valentina...

Lex Geerdes in Raad van Advies van insurtech Alicia Insurance

Lex Geerdes in Raad van Advies van insurtech Alicia Insurance

Lex Geerdes is benoemd tot voorzitter van de Raad van Asdvies van insurtech Alicia Insurance. Lex Geerdes was topman van Aon en is inmiddels actief als investor...