Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland kiest voor Centraal Beheer APF

Janwillem Bouma 2018

Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland en de twee aangesloten werkgevers hebben een intentieovereenkomst getekend om de bestaande pensioenregeling onder te brengen in een eigen kring bij Centraal Beheer APF.

Het gaat om de opgebouwde aanspraken van ongeveer 2.485 deelnemers, een belegd vermogen van 411 miljoen euro en de toekomstige pensioenopbouw op basis van middelloon (CDC) met een premievolume van 15 miljoen euro. De collectieve waardeoverdracht moet nog dit jaar plaatsvinden.  Na de collectieve waardeoverdracht treedt Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland in liquidatie. Vanuit de eigen kring maken de belanghebbenden vervolgens de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Op dit moment is nog niet bepaald naar welke pensioenregeling van het nieuwe stelsel de voorkeur van de belanghebbenden uitgaat.

Janwillem Bouma, voorzitter Centraal Beheer APF: “Wij kijken ernaar uit de komende veranderingen samen te realiseren en stellen daarbij onze kennis en ervaring met de uitvoering van moderne DB- en DC-regelingen graag ten dienste van haar (gewezen) deelnemers en gepensioneerden.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Coram kiest voor Centraal Beheer APF

Coram kiest voor Centraal Beheer APF

Stichting Pensioenfonds Coram en de werkgever Coram brengen de opgebouwde pensioenen en de toekomstige pensioenopbouw onder bij Centraal Beheer APF. Dit zal medio...

Janwillem Bouma (Shell) wordt partner Montae

Janwillem Bouma (Shell) wordt partner Montae

Janwillem Bouma wordt op 15 september 2018 partner van pensioenadviesbureau Montae. Bouma, die hiervoor algemeen directeur was van Shell Pensioen Bureau Nederland,...