DSW start regionale zorgverzekeraar intwente

Twente 2

"Een zorgverzekeraar, gestoeld op solidariteit, waar de menselijke maat geldt en waar iedereen dezelfde premie betaalt, ongeacht of men collectief of individueel verzekerd is en vrij is zijn dokter of ziekenhuis zelf te kiezen." Dat is propositie van inTwente, de nieuwe regionale zorgverzekeraar die is opgericht door DSW.

"Wij geloven dat het verzekeren van zorg vanuit een regionale benadering op een simpele en solidaire manier vorm gegeven kan worden." zegt Aad de Groot, directeur bij DSW en initiatiefnemer van inTwente Zorgverzekeraar. "Met inTwente geven we daar concreet invulling aan. We zijn een kleinschalige zorgverzekeraar met een solidaire, nuchtere en eigenzinnige inslag. Onze mentaliteit past bij de Twentse bevolking. Dat blijkt ook uit de eerste reacties, tijdens interviews met mensen op straat."

inTwente biedt een zorgverzekering "zoals deze eigenlijk bedoeld is". De zorgverzekeraar heeft geen winstoogmerk. Iedere verzekerde krijgt dezelfde restitutiepolis voor dezelfde premie. De premie voor de basisverzekering van inTwente bedraagt 95 euro per maand (hetzelfde tarief als bij DSW). inTwente biedt drie aanvullende verzekeringen (waarvan twee met tandartsdekking) en een aanvullende polis voor studenten (incl. tandartsdekking). Het is mogelijk het (minimale) eigen risico van 375 euro in tien maandelijkse termijnen te betalen.

De nieuwe zorgverzekeraar heeft op dit moment wel een postadres in Enschede, maar geen eigen kantoor. Zorgverleners die een overeenkomst willen aangaan met inTwente worden verwezen naar de betreffende afdeling van DSW in Schiedam. inTwente is telefonisch bereikbaar op 053-5748348 en via de website (www.intwente.nl).

Reactie toevoegen

 
Zorgverzekeraar ANNO12 toch nog niet van start

Zorgverzekeraar ANNO12 toch nog niet van start

De nieuwe zorgverzekeraar ANNO12 gaat toch niet van start op 1 januari.     Initiatiefnemer Rob Adolfsen: "Achmea heeft haar premies bekend gemaakt...

Eigen risico zorgverzekering stijgt fors

Eigen risico zorgverzekering stijgt fors

Het eigen risico bij de zorgverzekering stijgt volgend jaar fors en wordt bovendien geïndexeerd. Dat is een van de lastenverzwaringen in de Miljoenennota. Het...