Edities VVP

VVP 04 - 2021
VVP 04 - 2021

Actief Klantbeheer is goed voor klant én adviseur. Dat is de boodschap van VVP 04-2021. De ondertekenaars van het Manifest Actief Klantbeheer en adviseurs vertellen over het nut en geven tips. In de rubriek ‘Adviseren is topsport!’ dit keer Adfiz-voorzitter Roger van der Linden. Hij ziet vooral een parallel tussen adviseur en toptrainer. Pepijn van Kleef (MoneyView) betreurt de teloorgang in de financiële sector (en bij de slager) van het ‘Mag het eens onsje meer zijn?’. “Ik denk nog vaak met weemoed aan die ‘inefficiënte’, ‘ouderwetse’. ‘te dure’ vakman die exact kon leveren wat ik wilde hebben.” Ook in deze VVP: het katern Zorg & Verzuim over hybride werken, bevorderen van een gezonde leefstijl en het belang om naast de werknemers ook het bedrijf vitaal te houden.

Lees meer
VVP 03 - 2021
VVP 03 - 2021

“De branche zou een zorgvuldigheidstoets door Kifid moeten toejuichen”, meent Polis Advocaten in de nieuwe VVP in een interview bij gelegenheid van het tienjarig bestaan van het kantoor. Verder in deze VVP onder meer deel drie van de reeks waarin provinciewinnaars van de VVP Advies Award 2020 een kijkje bieden in hun keuken van klantgerichtheid, verdere tips inzake Actief Klantbeheer en uiteraard weer veel vakkennis in ‘Ken je vak!’. In het katern Zakelijk & Inkomen meent Richard Meinders (SVC Groep) dat de zorgplicht bij zakelijk advies beter kan worden nageleefd, gaat NVGA-bestuurslid Valentina Visser in gesprek met Victor Insurance en denkt Marjol Nikkels (CS Opleidingen) dat de loondoorbetalingsplicht bij ziekte niet terug gaat naar één jaar. Ook worden lessen uit de renewals 2020 getrokken.

Lees meer
VVP 02 - 2021
VVP 02 - 2021

“Stel adviseren over verduurzaming verplicht”, zegt hypotheekadviseur Twan Theuns (De Hypotheker Heerenveen) in het katern Duurzaam Wonen in VVP 2. In dit katern verder onder meer een pleidooi voor een Deltaplan verduurzamingsmaatregelen, want door de bomen is het bos bijna niet meer te zien nu. Ook in VVP 2: MoneyView over pensioen(on)vermogen, een pleidooi voor vrouwelijke power, aandacht voor actief klantbeheer, Edwin Bosma (BHB Dullemond) over de enorme overnameslag onder adviseurs en gevolmachtigden momenteel (‘Transitie naar nieuwe marktstructuur’) en klantgerichtheidstips van Marco Kok (KOK Advies) en Natasja Naron (Gabriël Financiële Bescherming). Uiteraard ontbreekt de afdeling Ken je vak! boordevol met praktijkinformatie ook in deze VVP niet.

Lees meer
VVP 01 - 2021
VVP 01 - 2021

VVP 1-2021 lanceert de VVP Academy, die start met VVP, Lindenhaeghe, Beeckestein, CustomerTalk en C-Profile. Voor wie zich verder wil ontwikkelen dan de Wft-norm. Robin van Beem (Polis Advocaten en VVP Ondernemerspanel) vraagt zich af of de beoogde actieve provisietransparantie zin heeft. Hij noemt het belangrijker om de dienstverlening transparant te maken dan de vergoeding. “De toekomst van volmacht is… kwaliteit en professionaliteit”, leest het katern ‘Volmachten vol in bedrijf’. Nieuw: een reeks waarin provinciewinnaars van de VVP Advies Award 2020 het geheim van klantgerichtheid onthullen. “Kies altijd voor de klant.” Nieuwe rubrieken ook: Cultuur, Marketing & Sales (door Bram Grundmeijer van Klap), Purpose (door Viisi), Essentiële Vaardigheden, Klantgerichtheid. En topsporters en adviseurs zijn op beslissend momenten messcherp, meent Dick Vos (Veldhuis Advies) in de rubriek ’Adviseren is topsport!’.

Lees meer
VVP 06 - 2020
VVP 06 - 2020

In VVP 6 volop aandacht voor hypotheken in het katern 'Hypotheken van nu!' met onder meer de artikelen 'De hypotheekadviseur van nu is geen hypotheekadviseur' en 'Funderingslabel, wel of niet?' en bijdragen van kennispartners a.s.r., Centraal Beheer en Obvion. Verder de laatste aflevering van de rubriek Uit de praktijk in de huidige vorm: "Kak niet in en wees creatief". Peter Wormskamp wandelt verder door Nederland. Stefan Weda (CCO Aon) vindt Marco van Basten de beste sporter ooit. Arto Willemsen (CFO en directeur M&A Heilbron Groep) meent: "Wees als verkopende partij realistisch." Ed Keijzers in de NVGA-supported rubriek Volmachtbedrijf Centraal stelt: "Intrede private equity heeft geen toegevoegde waarde, integendeel." MoneyView schrijft: "Coronawinter kan pensioenbewustzijn vergroten." En natuurlijk ook in deze VVP het onvolprezen katern 'Ken je vak!'.

Lees meer
VVP 05 - 2020
VVP 05 - 2020

Nederland biedt nog volop advieskansen, zegt CEO Roland Goldman van het snelgroeiende Söderberg & Partners Netherlands in VVP 5. Goldman verder: "Wij nemen het liefst deel in ondernemingen die in staat zijn om out of the box te denken." In de reeks VVP Ondernemerspanel: Edwin Nijenhuis (LINIE Financial Consultancy) had moeite om focus aan te brengen in zijn praktijk. Het geluk lachte hem toe: hij leerde Jacqueline van der Vlies kennen, waar hij zowel privé als zakelijk een relatie mee kreeg. Samen met Richard Meinders (SVC Groep) hebben ze een duidelijke lijn gevonden: relatiebeheer. Het nieuwe zorgverzekeringsseizoen staat voor de deur. In VVP 5 volop aandacht hiervoor in het katern Zorgverzekering met onder andere Wilfred Mooij (Geijsel Kroon, ZorgverzekeringWijzer). Steeds meer zorgverzekeraars bieden een vaste vergoeding in plaats van provisie. Mooij: "Zogenaamd budgetneutraal. In werkelijkheid is sprake van een verlaging van de beloning." Echte aandacht voor de klant kenmerkt de winnaar van de VVP Advies Award 2020: Keijzerwaard. In VVP 5 een uitgebreid verslag van de finale. Verder ook in VVP 5 uiteraard weer alle vertrouwde rubrieken, inclusief het katern ‘Ken je vak!’.

Lees meer
VVP 04 - 2020
VVP 04 - 2020

In VVP 4 een prachtig praktijkartikel van VVP Ondernemerspanellid Bob Klijn (Herenvest): ‘Hoe de hazen lopen bij een bedrijfsovername’. Maak de juiste keuzes, schrijft Klijn. Ook in VVP 4: een katern Vermogensbeheer. “Vermogensbeheer, financiële planning en nalatenschapsplanning zijn toepasbaar bij elke klant”, zegt Ralph Geerdink (Deterink Financieel Advies). Sonja Stalfoort, expert in klantbeleving, legt uit hoe klanten jouw organisatie positief kunnen laden.

Financieel adviseurs Peggy van der Smitte, Barbara Stoopman en Frank Boute geven weer een kijkje in hun keuken: “In de coronasituatie is het belang van relatiebeheer alleen maar groter geworden.”

Peter Wormskamp ontmoet weer adviseurs tijdens zijn wandeling door Nederland. “Ja, er is een coronacrisis. Vooral als het gaat om de gezondheid. Tegelijkertijd gaat het met adviserend Nederland behoorlijk goed.”

“Ik wil me verder ontwikkelen als ondernemer”, licht Roger van der Linden (Van der Linden Adviesgroep en Adfiz-voorzitter) de verkoop van zijn kantoor aan de Heilbron Groep toe.

Verder in VVP 4 uiteraard alle vertrouwde rubrieken, inclusief het katern ‘Ken je vak!’.

Lees meer
VVP 03 - 2020
VVP 03 - 2020

Financieel adviseur Berend Tooms verruilt Den Haag voor Spanje, waar hij samen met zijn vrouw José appartementen gaat verhuren. Tussen de verhuisdozen blikt Tooms in de vandaag veschenen VVP 3 vooruit en kijkt terug op zijn leven als adviseur. Hij stopt niet omdat hij genoeg heeft van het vak. Wel vraagt hij zich af of zijn Assurantiehuis het zou hebben gered.Net als adviseur Lennart van Gastel is hij van mening dat omvang noodzakelijk is om een advieskantoor rendabel te houden.

Verder in VVP 3 onder meer Fred de Jong die zich afvraagt of een gelijk speelveld voor adviseurs wel wenselijk is, Colinda Rosenbrand (OvFD) die alle aandachtspunten na de evaluatie van het provisieverbod nog even helder op een rij zet, een klantenpanel van Monuta, ceo David Knibbe die in gesprek gaat met adviseurs Jorg Roodbeen en Gertjan de Jong, alle ins & outs van het VVP Event Bijzondere Risico's, het vakkatern Ken je vak! en veel en veel meer.

Lees meer
VVP 02 - 2020
VVP 02 - 2020

Sucsez Groep gunt de lezers in de nieuwe VVP (nummer 2, 19 maart) een exclusief kijkje in haar overnamekeuken. De groep is snel gegroeid, maar hoe komen deze overnames tot stand en hoe worden ze gefinancierd? Daarover vertelt CFO Niels Mulling.

Verder in VVP 2 twee nieuwe campagnes (van Scildon en Rien Eyzenga, Assupport) in het kader van 'De Adviescampagne'. Leon van Riet, CEO NN Schade en Inkomen,

gaat het gesprek aan met twee adviseurs (Arie van den Berg van BeneVia/Heinenoord Assuradeuren) en Frank Cooler (Intrasurance). Volgens Van den Berg heeft de schadesector te veel premie weggegeven...

Lees meer
VVP 01 - 2020
VVP 01 - 2020

'Trots als een pauw op je vak!' Dat is het motto van de net verschenen eerste VVP van 2020 (klik HIER voor de online versie). In deze uitgave veel aandacht voor de VVP Advies Award 2020, die wordt uitgereikt op de VVP Dag van het Topadvies op 18 juni in Nijkerk. "We geven een welverdiende pluim aan het adviesvak en verstevigen de trots op dat mooie vak", aldus hoofdredacteur en eigenaar Willem Vreeswijk van VVP.

Veel nieuwe gezichten in 2020 in VVP, waaronder Peggy van der Smitte en Barbara Stoopman in de rubriek 'Uit de adviespraktijk' en Joost Tieland (Brand New Day) en Björn Jalving en Paul Burger van Turien & Co. in het katern 'Ken je vak!'. Verder in 'Ken je vak!' onder meer Marjol Nikkels (CS Opleidingen) over het rapport van de commissie-Borstlap ('Heilige huisjes omver?').

In de nieuwe VVP ook een gloedvol pleidooi voor écht onafhankelijk advies geschreven door Martin Koot van MoneyView. En Robin van Beem (Polis Advocaten en lid VVP Ondernemerspanel) stelt de vraag: 'Gekte in overnameland - kunt u dus zorgeloos uw onderneming verkopen'.

Lees meer

Specials VVP

Special Duurzaam Adviseren 2021
Special Duurzaam Adviseren 2021

“Benader mensen: u kunt gaan verduurzamen.” Dat is de oproep aan financieel adviseurs in de VVP Special Duurzaam Adviseren. Verduurzaming is niet meer weg te denken uit het adviesgesprek, aldus de kennispartners, adviseurs en deskundigen die in de special aan het woord komen. En hoewel verduurzaming allereerst uit het hart moet komen, mag de adviseur er ook nog best aan verdienen. Zolang hij of zij maar transparant is. Volgens Kees van Steensel en Kees Dullemond, die in de special hun Instituut Verduurzaming Verzekeringsbranche lanceren, kan de sector zelfs een leidende rol bij verduurzaming gaan spelen.

Lees meer
Special Business Support 2021
Special Business Support 2021

De rol van de financieel adviseur verandert en de business support van aanbieders en service providers verandert mee. Dat is de kern van de nieuwe VVP-special Business Support. In de special veel lof voor de financieel adviseurs, die zich onder corona snel wisten aan te passen aan de anderhalvemetersamenleving. En optimisme over snel economisch herstel post corona. Uiteraard komen in de special ook adviseurs aan het woord: Roy van den Anker (Heilbron Leusden), André van Luijk (Bureau van Luijk), Sijtze Faber (Veldsink Faber), Eric Gillisen (VersGil Financiële Diensten) en Bianca de Graaff (De Graaff Financieel Advies). “Aanname is de moeder van alle mislukkingen”, zegt Gillisen. Sterk artikel van Jurjen Oosterbaan (Bureau DFO) over de concentratietendens onder adviseurs, die volgens hem vroeg of laat de provisie gaat raken. En weer veel praktijktips en adviesalerts.

Lees meer
Special ARAG
Special ARAG

‘Op het recht vertrouwen’, heet de op de financieel adviseur gerichte special die ARAG heeft gemaakt in samenwerking met VVP. “Financieel adviseurs zijn essentieel bij het creëren van juridische rust”, aldus de rechtsbijstandverzekeraar in de special die achtergronden en trends schetst en praktijkinformatie biedt. Ook financieel adviseurs zelf komen uitgebreid aan het woord. Een goed advies is volgens deze adviseurs niet compleet zonder aandacht voor de rechtsbijstandverzekering, in een samenleving die steeds verder juridiseert. Een tip is om in het adviesgesprek te werken met scenario’s.

Lees meer
Special Bijzondere Risico's
Special Bijzondere Risico's

Verzekeren van pandemie onhoudbaar? Die vraag stelt zich het Verbond van Verzekeraars in de special Bijzondere Risico's van VVP. Klap No Risk denkt dat er - als het gaat om hun specialisme evenementenverzekering - nog wel mogelijkheden blijven. Het pandemierisico is in ieder geval een heel bijzondere verzekeringstechnische uitdaging. En, zo stellen de kennispartners van deze uitgave, samenwerking in het werkveld is cruciaal om bijzondere (nieuwe) risico's te verzekeren en daar zit ruimte voor verbetering. Christian Dijkhof (autosportinsurance.com) gaat in op de verzekering van raceauto's. Adviseurs Marnix Bokhorst (Bokhorst Verzekeringen) en Jan Kees van Dommele (Klasse Advies) geven do's and don'ts bij de verzekering van bijzondere risico's. En natuurlijk ook weer Adviesalerts! van de redactie in deze uitgave. Had u al gehoord van de nieuwe categorie 'Mobiele machine' bijvoorbeeld?

Lees meer
Special Cyber
Special Cyber

Pak als financieel adviseur uw rol bij cyberrisicomanagement. Dat is de boodschap van de VVP-special Cyber, gemaakt in samenwerking met kennispartners Allianz Nederland, Avéro Achmea, De Goudse, HDI Global Specialty, Hienfeld, Perfect Day, Nationale-Nederlanden, Turien & Co. en de Vereende. De rol van de adviseur is er vooral een van duiden van cyberrisico's, hij hoeft geen technisch cyberspecialist te zijn. In de special wordt zonneklaar hoe reëel cyberrisico's zijn, veronachtzamen kan echt niet meer. In de editie ook veel praktijktips, van onder meer Aon en Klap. En een handige checklist cyberrisico's van Adfiz.

Lees meer
Special Business Support
Special Business Support

Van de hand van VVP in samenwerking met een groot aantal kennispartners: de special Business Support. De special, aldus hoofdredacteur Willem Vreeswijk, biedt adviseurs ondersteuning om zich te kunnen richten op waar het uiteindelijk het meeste om gaat: het geven van persoonlijk advies. Maar ook aan ondernemersinspiratie ontbreekt het niet, in de vorm van onder meer artikelen met Keytoe-oprichter Cedric Muchall en Kenneth Leenders van Expat Mortgages.

Financieel adviseurs Paul Robbe (Robbe Financiële Raadgevers), Zeger van Twillert (Meerwaerde) en Karel Oosterhoff (Klap) geven hun visie. Han Versantvoort (Calvo Advies) laat zien hoe financieel advies ook kan. Met concrete tips!

Adfiz geeft tips voor een coronaveilig kantoor.

Jurjen Oosterbaan Martinius (Bureau DFO) geeft een update outsourcing. Oosterbaan: "Als er na de coronacrisis een economische crisis volgt, zullen ondernemers nog beter bekijken hoe ze hun vaste lasten kunnen beperken."

De partners van de special: Allianz, ARAG, a.s.r., Avéro Achmea, BNP Paribas Cardif, Erasmus Universiteit, Faster Forward, De Goudse, Nationale Hypotheekbond, Nationale-Nederlanden Bank, Nedasco, Nh1816, VKG en Voogd & Voogd.

Lees meer
Special Digitale Transformatie
Special Digitale Transformatie

Digitale transformatie vraagt om leiderschap. Dat zeggen de acht kennispartners van de nieuwe VVP-special Digitale Transformatie. Werkelijke digitale transformatie ontstaat als individuele organisaties hun klantgerichte innovaties delen met de andere marktpartijen. Dat zou nog veel meer mogen. Belangrijk ook de rol van de financieel adviseur: "De adviseur geniet het vertrouwen van de klant. De ideale positie om de verbinding aan te gaan. Connected zijn is immers de essentie van de digitale tijd waarin wij leven." Uiteindelijk moet Digitale Transformatie leiden tot optimaal ingerichte processen met de klant als uitgangspunt. In de special tal van voorbeelden die al zijn gerealiseerd of die in de steigers staan.

De kennispartners van de VVP-special Digitale Transformatie zijn: Allianz Nederland, CUMUS, HD Connect, ING Hypotheken, Link Asset Services Nederland, Nationale-Nederlanden, nexxbiz en Voogd & Voogd.

Lees meer
Special Duurzaamheid & Innovatie
Quote van de dag
Ook in november is er in 78 procent van de gevallen boven de vraagprijs geboden en dat is wederom hoger dan het jaargemiddelde. Dat is een absolute stijging van ruim twintig procent ten opzichte van november vorig jaar.

Ook in november is er in 78 procent van de gevallen boven de vraagprijs geboden en dat is wederom hoger dan het jaargemiddelde. Dat is een absolute stijging van ruim twintig procent ten opzichte van november vorig jaar.

Makelaarsland

Stelling

Actieve provisietransparantie is in veel situaties niet praktisch uitvoerbaar

Recente editie
Recente editie

De VVP-special ‘Adviesvak als cruciaal beroep’ belicht de cruciale rol van de financieel adviseur in de samenleving en toont adviseurs op hun best, onder meer na de watersnood afgelopen zomer in Limburg. “Advies zorgt voor gemoedsrust, zekerheid en veiligheid”, aldus Adfiz-directeur Enno Wiertsema. Voorwaarde is wel, meent Jurjen Oosterbaan (Bureau DFO), dat de adviseur “vertrouwen te bieden heeft. Degene die het vertrouwen heeft van de klant is degene die toekomst heeft”. De special maakt ook duidelijk dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de financieel adviseur inmiddels verder reikt dan alleen het bieden van passend advies; nadrukkelijk wordt hij ook geacht bij te dragen aan verduurzaming en op te komen voor de mensen die niet financieel zelfredzaam zijn.

Bekijk de inhoud
Recente editie
Recente editie

Cyberverzekeraars stellen hogere eisen, aldus Aon en Klap in het Katern Cyber in VVP 5-2021. In deze VVP ook weer veel aandacht voor actief klantbeheer. Martin Holleman (Adfiz) schetst een zevenstappenplan. Het kabinet wil dat ondernemers zich verzekeren tegen overstromingsschade, maar zo simpel is dat volgens de redactie niet. In Ken je vak! weer veel praktijkinfo. Zoals: hoe ontstaat nu écht die killer propositie voor de klant? Uiteraard ontbreekt een terugblik op de uitreiking van de VVP Advies Award 2021 niet. De Vogel Adviesgroep ging met de eer strijken, maar eigenlijk is de Award een beloning voor elke klantgerichte financieel adviseur in Nederland.

Bekijk de inhoud
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!
 
Special Adviesvak als cruciaal beroep
Special Duurzaam Adviseren
Special Business Support
ARAG-special Vertrouwen op het recht
Special Bijzondere Risico's
Special Duurzaamheid & Innovatie
Special Verzekerd van je huis!
Special Cyber
Special Digitale Transformatie
Special Business Support
Special Slimmer Adviseren
Special Automatisering
Special Klantgerichtheid