Robert Half: "War forTalent zal aanhouden"

Frederique Bruggeman

De krapte op de arbeidsmarkt neemt verder toe, het aantal vacatures blijft groeien en het wordt steeds lastiger voor bedrijven om personeel te behouden, aldus recruitmentbureau Robert Half. "De War for Talen zal aanhouden."

Volgens gegevens van Robert Half waren er in 2021 wereldwijd 44 procent meer vacatures dan het jaar ervoor. Met name vanaf het tweede kwartaal is er een sterke stijging waar te nemen. Het aantal vacatures in 2020 kende weliswaar een dip, maar ook in vergelijking met 2019 lag het aantal banen in 2021 nog 13 procent hoger. Robert Half verwacht dat deze trend zich doorzet.

Het toenemende aantal vacatures en het wereldwijd groeiende aantal werknemers dat van baan wil veranderen, zorgt ervoor dat bedrijven extra inspanningen moeten leveren om de huidige medewerkers te behouden. Managing Director Frédérique Bruggeman: “De verwachting voor 2022 is dat de markt zal blijven aantrekken en dat de War for Talent zal aanhouden. Daarom is het belangrijk om voldoende in te zetten op middelen om personeel aan te trekken en te behouden. Denk hierbij niet alleen aan salaris, maar ook aan uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibiliteit en inzet op mentale zorg. Beloon en erken ook werknemers voor het werk dat ze leveren. Werknemers die voelen dat hun werk gewaardeerd wordt, zijn loyaler en productiever en het voorkomt dat ze hun waardering ergens anders gaan zoeken.”

Tegelijkertijd ziet Robert Half dat door de krappe arbeidsmarkt, de salarisverwachtingen van werkzoekenden sterk zijn gestegen. “Het is belangrijk dat zij zich ook informeren over de gangbare lonen. Het is oké om ambitieus te zijn in je salarisverwachtingen, maar blijf wel realistisch.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Hoffelijk en detacheerders azen op toptalent

Hoffelijk en detacheerders azen op toptalent

Hoffelijk en een aantal detacheerders starten de Talent Academy. Met de Talent Academy leidt Hoffelijk talenten in acht weken op tot professionals die allemaal direct...