"Ik vind dat het hele BKR op de schop moet" Jeffrey Leichel (Stichting Odin) op VVP Online

"Hypotheekverstrekkers gaan veel te halsstarrig om met BKR-registraties"

VVP Event Inkomen
VVP
Event inkomensverzekeringen
VNAB Kennis- en onmoetingscentrum
14.00-18.00
Janthony Wielink e.a.

22 september 2017
Maatschappelijke uitdagingen voor de verzekeringssector
Amsterdam Centre for Insurance Studies
Plantage Muidergracht 12, Amsterdam
13.30 uur
99 euro. Voor alumni van de Master Verzekeringskunde, leden van het Verbond van Verzekeraars en de Financial Planning Organisation is deelname gratis.

5 oktober 2017
Tijd om te schakelen
Stichting New Financial Forum
De Stadstuin, Europalaan 20, 3526 KS Utrecht
van 14.00 uur tot 17.00 uur met borrel
Gratis voor Ambassadeurs van de stichting New Financial Forum, 75 euro voor niet-Ambassadeurs, iedereen krijgt het boek 'Tijd om te schakelen' gratis
Ondernemende financieel dienstverleners met hart voor het vak
Max Wohlgemuth Kitslaar

9 novmeber 2017
Positive Finance Day
Dazure en de Stichting New Financial Forum
Aegon, Aegonplein 50, Den Haag
13.00 uur
Financieel dienstverleners,
Indra Frishert
Kees Klomp, Jolijn Creutzberg (Van Hulley) en Tey EIRjula (Tykn.nl)

• ADVISEUR HOEFT GESPREK NIET WOORDELIJK VAST TE LEGGEN

Van een redelijk handelend en redelijk bekwaam hypotheekadviseur kan niet worden verlangd dat ieder gesprek woordelijk wordt vastgelegd en woordelijk kan worden gereproduceerd, zegt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in Uitspraak 2017-540.

• VERZEKERAAR HOEFT 'BRANDEND HUIS' NIET TE VERZEKEREN

Verzekeraars zijn niet gehouden om verzekerden die op 1 januari 2014 reeds ziek waren de mogelijk te bieden van verlenging van de uitkeringstermijn van hun aov. Dat bevestigt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) nog eens in Uitspraak 2017-538..

• VERLAGING DEKKING AUTOVERZEKERING ZINVOL?

De vraag of verlaging van de dekking van de autopolis voor de verzekerde zinvol is, hangt van meer aspecten af dan alleen de ouderdom van de auto. Aldus MoneyView in het Special Item Autoverzekeringen 2017.

• SYSTEEMFOUTJE, BEDANKT!

Als gevolg van een systeemfout hebben lezers van VVP Online maandag notificaties ontvangen van oude reacties van Nico van Koesveld.

• "GEBRUIK REPARATIEFORMULIER VOORWAARDEN BIJ NVM- OF VBO-MAKELAAR"

Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond raden consumenten met een NVM- of VBO-makelaar aan om hem of haar een 'reparatieformulier' te laten ondertekenen. Hiermee worden de verouderde algemene voorwaarden die NVM en VBO hanteren op de belangrijkste punten 'gerepareerd'.

• SEBASTIAN MENNES OP VVP-EVENT INKOMEN

Sebastian Mennes stond eerder al op het podium met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Op 20 september deelt deze veelzijdige top-ondernemer op het VVP Event Inkomen zijn inzichten aan inkomenadviseurs over stress, burn-out en arbeidsongeschiktheid.

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (5 reacties)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.