quote

"Sommige risico's zijn écht nieuw" Robin van Beem (Polis Advocaten) op VVP Dag van het Topadvies

stelling

"Verzekeraars moeten eindelijk schoon schip maken bij woekerpolissen"

nieuws

KABINET WIL GEEN ONBEPAALDE SCHORSINGSTERMIJN

Het kabinet wil geen onbepaalde schorsingstermijn voertuigen. Dat schrijft minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 

WOEKERPOLISSTRIJD NOG NIET GESTREDEN

"De uitspraak van de Commissie van Beroep verandert niets aan ons eerder gepubliceerde standpunt dat de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kunnen worden geschat of gekwantificeerd." Aldus reageert NN op de eind vorige week gepubliceerde Kifid-uitspraak die haar veroordeelt tot vergoeden van de eerste kosten van een individuele beleggingsverzekering.

 

KIFID: NN SCHIET TEKORT IN INFORMATIEPLICHT

Het College van Beroep van Kifid is van mening dat Nationale-Nederlanden tekort is geschoten in haar informatieplicht bij de totstandkoming van een beleggingsverzekering. Eerder was de Geschillencommimsie van Kifid ook al deze mening toegedaan.

 

CED ONTWIKKELT CALAMITEITENAANPAK HAGELSCHADE

Expert CED heeft een calamiteitenaanpak hagelschade en andere schade ineens door extreem weer ontwikkeld.

 

REISPOLISSEN UNIVÉ, CB EN GENERALI HEBBEN DUIDELIJKSTE POLISVOORWAARDEN

De reisverzekeringen van Univé, Centraal Beheer en Generali hebben de duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van Klinkende Taal, uitgevoerd in opdracht van Independer.

 

 

overig nieuws

 • MEEÙS: PRODUCTEN SPECIAAL VOOR PAARDENSPORT

  De KNHS en Meeùs gaan samen verzekeringsproducten ontwikkelen die specifiek van toepassing zijn voor de paardensport.   

 • PAY-HOW-YOU-DRIVE POLIS VAN VKG

  VKG heeft een pay-how-you-dreve autoverzekering ontwikkeld die het rijgedrag volgt en bedoeld is voor jonge automobilisten.

 • BEROEPSVERBOD VOOR DRIE BANKIERS (1 reactie)

  De Tuchtcommissie Banken heeft drie bankiers een beroepsverbod opgelegd.

 • NIVRE REGISTER-DESKUNDIGE IN DE MAAK

  Het Nivre opent een register voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. 

 • KEEP CALM AND GET ADVICE

  Deze week heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, haar leden voorzien van een modeltekst die zij kunnen gebruiken om met klanten te communiceren over het onderwerp 'aflossingsvrije hypotheek'. 

 • DE VEREENDE ZIET MARKT GROEIEN (1 reactie)

  "Na de herpositionering van afgelopen jaar laat de Vereende zien dat de verbeterde naamsbekendheid resulteert in betere vindbaarheid. Hierdoor kan de Vereende haar maatschappelijke taak nog beter vervullen. "Aldus de Vereende bij de publicatie van het jaarverslag 2016.

 • MOVIR HOUDT WEER ACTIE 'UW OPTIERECHT+'

   Movir verruimt de voorwaarden tijdens de jaarlijkse actie ‘Uw Optierecht+’. Tot 22 september 2017 kunnen verzekerden zonder gezondheidsvragen het verzekerd bedrag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) verhogen.

 • SANDER KERNKAMP NIEUWE CEO ABN AMRO VERZEKERINGEN

  Sander Kernkamp (46) is benoemd tot ceo van ABN Amro Verzekeringen. Kernkamp volgt Hanneke Jukema op, die eerder heeft besloten om een nieuwe uitdaging te zoeken buiten het bedrijf.  

 • “STOP MET EEN POLISJE HIER EN EEN POLISJE DAAR”

  Volop voer voor ondernemers. Dat bood de woensdagmiddag gehouden derde VVP Dag van het Topadvies.

 • VERBOND WERKT AAN SOLIDARITEITSMONITOR

  Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt een Solidariteitsmonitor.

 • CALLAS ONTWIKKELT WIA PLANNER

  Callas heeft met de Callas WIA Planner een instrument ontwikkeld dat adviseurs "snel en eenvoudig inzicht geeft in de hiaten van de meest voorkomende WGA-hiaatverzekeringen".

 • LEO DE BOER IN RAAD VAN ADVIES APLAZA

  Leo de Boer, directeur Verbond van Verzekeraars, treedt per 1 juli toe tot de Raad van Advies van Aplaza.

 • VERDER PROTEST TEGEN E-CARD

  Woensdag demonstreerden FNV-leden samen met vakbondsleden uit België en Frankrijk in Brussel tegen het voorstel van de Europese Commissie voor het invoeren van een e-card.  

 • KOOPWONINGEN IN MEI 7,8 PROCENT DUURDER

  Bestaande koopwoningen waren in mei 7,8 procent duurder dan in mei 2016. Dat is de grootste prijsstijging na maart 2002. 

 • AFSCHAFFING DOORSNEESYSTEMATIEK MINDER NADELIG

  Afschaffing van de doorsneesystematiek pakt nadelig uit voor oudere werknemers, met name die tussen 35 en 50 jaar. Het nadeel is wel verninderd door de gedaalde rente. Dat stelt het CPB.

 • LAGERE COMPENSATIE VOOR GEZONDE VERZEKERDEN

  Vanaf 2018 zullen verzekeraars gemiddeld circa 200 euro minder compensatie ontvangen voor verzekerden die in de drie voorgaande jaren telkens lage zorgkosten hadden. Dat kondigt minister Schppers aan.

 • GEVALLETJE #MANMANMAN BIJ HYPOTHEEK (2 reacties)

  Een gevalletje #manmanman. Zo wordt op Twitter gereageerd op een tweet die volgens adviseurs laat zien dat de regels inzake hypotheekverstrekking doorschieten.

 • "AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK LATEN OVERGAAN IN DEELS ANNUÏTAIRE"

  "Waarom consumenten met een aflossingsvrije hypotheek niet tijdig naadloos (dus zonder boeterente) over laten gaan in een deels annuïtaire hypotheek waarbij wel wordt afgelost?" Dat vraagt de NVM zich af in een blog naar aanleiding van de recente berichtgeving dat de AFM banken onder druk zet in actie te komen bij klanten met een aflossingsvrije hypotheek.

 • FIGLO HYPOTHEKEN 7 JULI BESCHIKBAAR

  Het eerder door Figlo al aangekondigde Figlo Hypotheken is vanaf 7 juli beschikbaar.

 • "EEN OLIFANT IS VERSTANDIG EN WEKT VERTROUWEN" (1 reactie)

  De Raad van Kinderen adviseert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) een nieuw logo te ontwerpen. "Bijvoorbeeld met een olifant. Een olifant is verstandig en wekt vertrouwen." 

 • FINALISTEN PLANNER VAN HET JAAR BEKEND

  Fons de Bilde (Inzicht en Advies, Utrecht), Stefan Mertens (ABN Amro Bank, Leiden) en Berry van Zuidam (Raasveld Bennis Financieel Planners en Raasveld Bennis Scheidingsmediators, Bergschenhoek) zijn de finalisten van de verkiezing FFP Financieel Planner van het Jaar 2017. 

 • DE HYPOTHEKER BIEDT ONDERNEMERS BINNEN WEEK ZEKERHEID OVER HYPOTHEEK ZONDER NHG

  De Hypotheker biedt zelfstandig ondernemers vanaf nu binnen een week duidelijkheid over de mogelijkheid om een hypotheek te sluiten die niet onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) valt.

 • ZORGVERZEKERINGSKAART OOK VOOR AANVULLENDE VERZEKERING

  De zorgverzekeraars introduceren dit najaar ook bij alle aanvullende zorgverzekeringspolissen een zorgverzekeringskaart.

 • MEEÙS VERWERFT BELANG IN FLEXIS GROEP

  Unirobe Meeùs Groep verwerft een meerderheidsbelang in Flexis Groep. Onder de naam Meeùs Flexis wordt gestreefd naar een leidende positie in de Employee Benefits-markt. 

 • "PE-STELSEL NBA MAG NIET VRIJBLIJVEND ZIJN"

  "Ik vind dat het nieuwe stelsel van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants niet vrijblijvend mag zijn. Als een goede naleving van het nieuwe PE-stelsel niet kan worden gewaarborgd of afgedwongen, moet het ook niet worden ingevoerd." Dat schrijft minister Dijsselbloem in antwoord op Kamervragen van Henk Nijboer van de PvdA.

 • PREMIE STIJGT MEER DAN INBOEDEL- EN HERBOUWWAARDE

  De verzekeringspremies stijgen harder dan de inboedel- en herbouwwaarde, aldus MonyeView.

 • AANTAL HYPOTHEKEN BLIJFT FLINK STIJGEN

  Het aantal geregistreerde hypotheken nam in mei 2017 met 28,1 procent toe ten opzichte van mei 2016, van 22.706 naar 29.089. Vergeleken met april 2017 (24.268) is er sprake van een stijging van 19,9 procent. Aldus het Kadaster.

 • BARST IN SMARTPHONE NIET MEER ZOMAAR GEDEKT

  Het is moeilijker geworden om een barst in het scherm van de smartphone vergoed te krijgen op een allrisk inboedelverzekering, concludeert SevenEight op basis van onderzoek onder 23 grote inboedelverzekeraars.

 • KLAP VAN IMMENSA NAAR NLG

  Klap makelaars in assurantiën uit Amsterdam is tot het samenwerkingsverband NLG (voorheen Noordeloos Groep) toegetreden en verruilt hiermee het lidmaatschap van de Coöperatie Immensa. 

 • TOETSRENTE HYPOTHEKEN ONVERANDERD VIJF PROCENT

  De AFM heeft de toetsrente hypotheken onveranderd bepaald op vijf procent.

Meer nieuws...